Posted by: Nurain Syuhada | May 13, 2008

UPDATE ON SURGERY

Assalamualaikum warahmatullah…

Alhamdulillah…Allah S.W.T telah mempermudahkan segala urusan saya…

Saya akan menjalani pembedahan pada 17 Jun 2008 di Hospital Raja Perempuan Zainab II di bawah pakar bedah spine Dr.  Ahmad Sabri. Pembedahan itu akan melibatkan removal of ‘ALL’ old spinal instrumentation & pasang baru skru-skru yg jumlah nya dalam belas2 gitu…

Current condition, 1 daripada 2 rod yg dipasang di spine saya pada 1999 telah patah 2.  1 hook yang dipasang pada tulang belakang berhampiran dengan leher telah tertanggal, 1 lagi hook di kawasan lumbar juga hampir tertanggal, menyebabkan kolum vertebra dari T3 sampai la L3 teruk berpusing, paling penting, kerosakan ni bukan baru berlaku sehari dua, sbb kalau baru berlaku, kolum vertebra xakan berpusing seteruk itu. Hmm…yg menghairankan saya macamana doktor kat PPUM xde bagi tahu perkara macam ni(padahal last x-ray kat PPUM 2/5/08-baru sangat lagi, sepatutnya seorang pakar boleh mengecam semua ini dengan hanya melihat perbandingan x-ray,  sebab itu bukan kerosakan kecil. Saya x mahu komen banyak tentang PPUM, jauh sekali MEMBURUKKAN PPUM, cuma kes saya ini dalam kategori ‘urgent’, tp diorang sempat lg suruh saya pindah ke PPUM private baru leh wat cepat. Apa2pun syukur Allah telah membantu saya…Terima kasih yg x terhingga kepada Dr. Ahmad Sabri, Kak Yam pembantu pakar, autie saya n suaminya yg menguruskan perpindahan kes saya secepat ini. Thanx a lot for giving me a great hope…..

Saya akan upload gambar x-ray saya selepas  ni,  kasi detail tunjuk 1 1 terus baru senang anda semua nak tengok apa yg terjadi. Kasi faham, so that for those yg tengah suffer type yg sama macam saya, jaga2 lah kalau ada benda pelik tu, cepat2 bertindak…

OK…sampai jumpa lagi…..doakan saya…

Slam wrt……


Responses

  1. ass,

    mudah2an pembedahan kedua ini lancar & sukses sesuai rencana, doa saya untuk ain..

    wass,

    – trie –

  2. sy pun alami scoliosis neh.pasan mse djah6 n smpai skg umo dh 21..bukan xnk operate ta takut efek akan dtg..cz doc ckp mybe lumpuh.sedih sgt….


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: